Reporty

Výpadok servera a strata dát

Report 05092015
Dňa 5.9.2015 nastal problém s úložiskom u hosting providera ktorý spôsobil výpadok nášho ts3 servera. Po odstránení problému bola zistená strata dát zo servera, napriek úsiliu nás a nášho providera sa nepodarilo obnoviť dáta na serveri. Išlo o nečakanú a veľmi nepravdepodobnú udalosť. Počas tejto doby sa nám podarilo zaobstarať záložný server pre užívatelov.

Po niekoľkých hodinách sa nám podarilo obnoviť chod servera ale dokázali sme obnoviť iba niektoré funkcie a formát na základe starých záloh, údaje týkajúce sa používatelov a miestností sú nenávratne stratené, všetko je nutné vytvoriť odznova. Škody vzniknuté touto nečakanou poruchou sú veľké.

Napriek tomu že aktuálny stav sa nedá zmeniť, aktívne pracujeme na tom aby sa táto situácia neopakovala, investujeme to toho aby sme mali obraz servera uložený ako zálohu u providera, ďalej budeme prevádzať častejšie lokálne zálohy servera, všetko v duchu prevencie takýchto nečakaných udalostí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.